Posts

Showing posts from October, 2017

Alhamdulillah for everything

Image
Hi peps. Since that one guy still enjoying his 'sleeping beauty' moment and twitter is no fun anymore because you can't tweet anything that running inside your mind, so here I am. Membalut ketupat. Bahahahaha.

So, update from last case about my housemates, they decided to move out and Sri Kembangan which they believed their rent has become more cheaper compared to current house and it has nice environment because it has everything that they want except TV. Hurm okay. To be honest la kan, I do admit that this house is quite panas, tilam pon murah which makes you sakit belakang. But for me, alhamdulillah at least I have a place to stay safe and sleep soundly. Maybe because my parents always taught me to appreciate everything that you have eventhough you might not like it at all and reasons why this house was chosen was because the one who posted about the house contacted me earlier and luckily the rent is below RM300. I can afford paying the rent for RM300 but the other girl…

Baran

Image
Aku baru ja gaduh ngan Farid. Sebab apa?

"tengah buat apa?"

"tak buat apa"

Dia tanya aku tiga kali soalan tu, tiga kali jugak aku jawab benda yang sama. Dia marah. Cakap pon takda lembut. Keras. Dingin. Susah dapat pakwe cepat marah ni. Sampai aku kadang terpikir, mampu ka aku nak hidup dengan dia, sabar dengan baran dia? Tak tipu. Aku banyak kali nangis bila dah bergaduh. Tapi nangis senyap-senyap la. Bukan depan dia.

So, aku google tips nak handle pakwe baran.


Bagi masa. Done. Aku dah suruh dia sejuk sorang-sorang dulu. Dah sejuk nanti, baru cari aku. Sabar tapi jangan terlalu sabar. Ni susah sikit sebab aku pun spesis naik angin jugak. Tapi hurmm I'll try my best.Jangan melawan. Hurmm. Okay. Kena ajar mulut ni untuk tak laju menjawab. Tapi, hurmm asyik dia ja menang. Mana aci. Cari kelemahan dia. Hurmm. Ni susah. Kalau aku merajuk, dia merajuk balik. End-up aku yang kena pujuk. Kalau menangis, aku susah gak nak menangis kecuali kena tengking or sakit. Ntah. T…

Housemates

Image
Hai. Dah lama aku tak mengumpat kat sini. Hehe. Bizi ya amet laaa sampai balik office, bergayut sat pastu tertidoq. Hehe.

So, post kali ni nak cerita pasal HOUSEMATES. Sekarang dah masuk bulan keenam aku intern kat Cyberjaya and nak jimat kis punya pasal, aku dan kawan2 lain menyewa la kat satu master bedroom kat Cyberjaya ni. Bulan-bulan bayar RM680. So, kitorang menyewa asalnya 3 orang tapi penyewa yang sebelum ni, dia tak dpt rumah yg dia nak lagi. So, dia kata dia nk stay lagi 1 bulan. Kami pon takdak la nak kisah sangat pasai dia tidoq bawah kat macam ruang tamu tu. Kami dok la dalam bilik 3 orang. Lepas tu, sorang lagi kawan nak stay ngan kami kalau boleh. So, okay ja. Lagipun, sewa jadi lagi murah la kira. Masa tu, okay lagi. Tak kisah sangat.

Plan asal, aku nak naik bas ja. Sebab kalau naik bas, aku cuma spend RM2 untuk kos pergi-balik. But then, yang kawan aku yang sorang yang baru stay ngan kami tu, bas yang kami dok naik tu, tak masuk lalu office dia. Jauh jugak la ekceli n…