Posts

Showing posts from December, 2016

Travelogue : Indonesia (Part 1 : Bali - Day 2)

Image
On the next day, bangun pagi, breakfast kat hotel pukul 7 and makanan yang dia hidang tu ermm biasa ja. Serius biasa. Selalu kita makan buffet mesti ah sedap gila namatey makanan dia. Ni setakat nasi putih, telur dadar ngn apa ntah. TU JA? Huh! Tujuan utama aku pi jalan-jalan ni of course ah makan. Hoho. Redha ja la. At least dapat makan. Lagipun kat Bali ni macam susah sikit nak decide halal ke tak makanan yang depa  jual tu. Babi panggang merata. Memang was-was la jadi dia. 
So, nak dijadikan cerita, masa tengah sedap rilek-rilek lepas breakfast and sementara tunggu van sampai, ada satu makcik ni, dia bawak van masuk ke perkarangan hotel kami tu and puuhhhh start lelong baju. Memang laku la. Hahaha. Lagipun kain baju yang dia jual tu kualiti la jugak plus ada lengan anjang. Bukan senang nak cari baju ole-ole spesis lengan panjang ni. Lepas tu, peniaga-peniaga yang lain pon sampai jugak. Niat depa sama ja. Nak menjual. Nampak gila competition antara depa tu. Nak tergelak pon ada gak…

Travelogue : Indonesia (Part 1 : Bali - Day 1)

Image
Hello there. Long time no see meh. Long time no gossip-gossip gitew. Well, tetiba dapat seruan nak update blog, nak show off aku pi vacay ke Indonesia tanggal 13hb Disember hari tu. Sorry la aku jakun sikit. Almaklumlah this is my very first time out of Malaysia. Dia punya exited tu lain macam la sikit. 
Ok. So, aku ke Indonesia ni ikut mak aku ekceli. Mak aku yang beria-ria nak pegi. Kita sebagai anak ni mengikut je la (padahal syiookkkk). Kami pegi by package, ikut rombongan yang mak aku selalu join tu. Geng cikgu-cikgu sekolah mana ntah. Nak dijadikan cerita, geng cikgu-cikgu dari Alor Setar. Kiranya, kami nak pi KLIA2 ni by van yang disediakan la. Janjinya pukul 9.30pm di Tol SP Utara, tibanya pukul 11.00pm. 1 jam ++ tersadai kat situ, bayangkan la boring takda dah. Tengok kereta shiuuuu sana shiuuuu sini. Fuh. Naik ja van tu, maka bermulalah pengembaraan beta di alam mimpi. Hahaha. Next, kami stop di RNR Dengkil dalam pukul 6am macam tu la untuk bersih-bersih badan, nak solat Su…

Olla!

Image
I'm back. Huhu. Acah konon nak pindah wordpress tapi ermm sama ada internet rumah aku yang lembab namatey atau memang wordpress tu sendiri lembab. Entah la nak. So, kita patah balik ke tempat di mana kita bermula. Hoho. Doakan aku rajin mengupdate blog. Hewhew.