Posts

Showing posts from March, 2015

HomeSICK

Image
Demam. Jauh dari family. Seriously tak best. Sangat-sangat-sangat tak best. Ya la. Kalau dok rumah, eventhough mak hang membebel-bebel, merumuskan segala sebab-musabab hang demam, still boleh manja-manja. Abah macam biasa. Dia pon bising sekali. Hahaha. But still, boleh request nak makan apa saja. Seriously rindu. Rindu suasana rumah. 
Ekceli aku ni bukanlah spesis homesick sangat. Sebab aku memang takda rasa apa bila dok jauh dari family. Dari kecik lagi. Waktu pegi kem kecik-kecik dulu, takdanya nangis-nangis rindu apa semua. Cuma waktu sesi reflection tu, nangis la sikit. Tu pon sebab tengok orang lain nangis. Ngehehehe. 
Macam mana aku boleh demam kali ni? Entah. Tetiba ja. Padahal pagi rabu tu elok ja pegi kelas. Cuma masa nak dekat habis kelas tu, badan aku rasa seram sejuk. Pastu masa on the way nak balik bilik, *supposedly lunch dulu* tapi time tu, aku dah rasa nak muntah gila-gila. So, aku mintak kunci bilik kat rumet, terus blah balik. Sumpah rasa nak pitam sepanjang perjal…