Posts

Showing posts from February, 2015

Stalker

Image
Pergh tajuk. Hahaha. Ok. Bukak topik pasal stalker. 
Manusia ni memang dilahirkan dengan sifat inkuiri yang sangat-sangat-sangat kuat....ka aku sorang ja? Bila dapat tau pasal satu benda tu, teruih google. Kalau pasal retis, memang keluaq la segala cerita hot meletop kebaboom depa tu. Kalau pasal hal negara, ekonomi, keluaq la pasai politik. Oh, stress! Dah nak kena baca satu per satu link yang ada. 
Aku pon kalau ada sapa-sapa add FB, follow TWITTER dengan IG aku, memang aku stalk dulu. Ye la. Sapa budaknye? Batak tak post dia? Hahaha. Bukan apa. Aku taknak TL aku penuh dengan budak-budak sekolah yang kalut nak berkenalan, yang sunyi, yang kaki ngorat, yang gatai meghela. Serius. Aku dah terkena banyak kali kot. FB aku la. Sebarangan ja orang add. Aku pon approve je la. Ye la. Mana tau kawan-kawan lama ka. Sekali kena : "Hai, nak kenal boleh?""Dah ada pakwe ke belom ni?""Saya nak kapel ngan awak boleh?""Pakwe tak marah ke awak sembang ngan saya?&qu…

Thaipusam

Image
Bukan nak cerita pasal aku sambut Thaipusam. Hahahaha. Cuti Thaipusam sampai 4 hari tapi..tapi AKU TAK BALIK!!! *undefined emotion*
"Kenapa tak balik? Kedah ja kot"
"Kedah pon sekali balik, pakai duit jugak. Lagipon raya cina nanti nak balik lagi." 
Sejujurnya, aku memang spesis tak balik rumah. Hahaha. Bukan apa. Bagi aku, kalau takda apa penting, better tak balik kot. Menyusahkan ayah aku pulak sebab beliau nak kena amek aku kat stesen bas. Tambang bas dah RM28. Duit tu. 

Hati

Image
Kita kongsi segala pahit manis bersama Kita kongsi rasa bersama Pendek kata kita sentiasa bersama.
Ketawa bersama , menangis bersama Kita suka melawak
Kita suka bergelak tawa
Kita suka merapu macam orang gila

Tapi
Kadang-kadang hati ini tak kuat menahan perlakuan mereka  Kadang-kadang hati ini hanya mampu membisu , menelan semua kesakitan  Demi sebuah persahabatan.
Mungkin diri ini juga banyak melakukan kesilapan dalam berbicara Mungkin diri ini juga banyak bergurau kasar Mungkin. 
Diri ini juga manusia biasa.  Bukan setiap masa mampu menahan segala amarah.