Posts

Showing posts from January, 2015

Bachelor of Information & Communication Technology

Image
Bermula dengan rasminya pada 12hb Januari 2015, aku bergelar undergraduate student which means zaman foundation dah tamat! Hahaha. Tapi serius rasa sat gila masa berlalu. Tak sedar dah setahun aku dok kat UTP. 
Ingat lagi masa awal-awal masuk tu, masa Minggu Aluan Siswa (MAS), asyik kena marah ja malam-malam dengan facee disiplin. Tapi overall, abang-abang akak-akak semua baik-baik ja Biasa la. Senior buli junior. Macam tak biasa. Hahaha. 
Sem 1, moment paling best waktu English drama presentation. Salah satu assignment untuk course English la kira. Aku taktau kenapa tapi kepala hotak semua sengal-sengal belaka. At least, takda la hambar sangat. Aku pon awal-awal tu senyap sikit. Mana cakap sangat. Hahahaha. 






Group tutorial English kami ni kira rapat la jugak dengan tutor Miss Hani. Ntah. Feeling macam ada kakak. 



Sem 2 pulak, apa eh? Hahahaha. Oh ya. Masa-masa ni la tak silap aku budak-budak pakat keluaq lepas dapat offer merata. Fi, Lol dengan Mun pon keluaq. Sedih la jugak. Walaup…

2015 Wishes

Image
Dah genap seminggu dah dalam kalender 2015. Serius tak sedaq, sekejap ja dah masuk tahun baru. Langsung tak rasa feeling tahun tukaq-tukaq. Aku pon taktau pasai pa. Hahahaha. 

Ok. Selalunya, bila masuk tahun baru ni, orang akan tanya  "Apa azam hang tahun ni?" To be honest *eceeewah, speaking london uolls* ,  azam aku akan menjadi separuh jalan. Ada ja yang tercapai, ada yang hampeh. Hahaha.

Azam aku yang paling GRAND sekali , nak diet, kurus.Sebelum tu, just nak clarify, aku ni takda la gemuk mana tapi kira ada la jugak lemak-lemak tepu tak tertepis kat certain part especially paha dengan bontot. Hahaha. Aku cakap kat rumet aku, "AKU NAK DIET, TAKNAK MAKAN MALAM". Rumet aku gelak then kata "Aku nak tengok sampai bila diet kau tu tahan". Hasilnya, sehari ja aku diet. Tak tahan kot. Macam sedap ja kawan- kawan aku dinner. Tergugat nafsu aku. Hahaha. Naseb bulan puasa aku boleh tahan. Takda la merengek lapaq ka apa. Tu melampau tu. Dah besaq, tak reti-reti…

Cuti sem 3

Image
Wuhuuuuuuuuu!  Dah lama tak merapu. Well. Dah nak dekat 3 minggu cuti berlalu. Sumpah tak puas. Ekceli, tak pernah rasa puas. Hahaha. 
Apa yang aku buat sepanjang cuti?
Jalan-jalan la. Apa lagi. Cuti sekolah kan. Hahaha. Tapi tak lama pon. Sat-sat ja. 
Kuala Nerang(kampung) >> Pulau Aman >> Parit Buntar(kampung) >> Queensbay >> Bayan Lepas
Btw, simpati gak kat member-member aku yg kat Kelantan Terengganu yang banjir tu. Tabah eh geng. Aku tau hangpa sado.  
p/s : serius blurrr nak tulis apa-apa