Posts

Showing posts from July, 2014

Restu !!!

Image
Restu? Yup, restu! Restu daripada parent.  Restu apa?  Restu pemergiaan aku kat sini, restu keputusan aku. Restu jugak tu.  Dan... restu hubungan aku dengan DIA. Hahahha. Serius, sampai sekarang aku macam SERIUS??!!  Dulu, aku cukup takut cakap benda-benda hati ni dengan mak aku. Sebab, ye la. Aku pernah buat silap besar dulu. Sangat besar sampai aku sendiri malu nak ingat. Hari tu, serius aku melawak ja. Kata nak cari boyfriend la, apa la. Tetiba mak aku kata "cari elok-elok, yang tak merokok macam abah. Tunjuk sat calon dia" and I was like WHAT??!! Sumpah terkejut. Aku pon, dah mak aku bagi green light, aku pon bagi la gambaq dia. Sebelum tu, aku dah habaq kat dia. Aku suruh dia bagi gambaq yang dia rasa paling hensem kat aku, nak tunjuk kat mak aku. *masa tu, aku wasap dengan mak aku sambil 'line' dengan DIA* Then, mama kata "kalau tengok muka, ok la, awak la kenal dia sendiri perangai dia macam mana. sesuai ke tidak". Thanks mama. Terharu sangat. Rasa …

Updated!

Image
Lama gila tak update. Hahaha. Ate, teman sibuk bebenor. Nak buat macam mane? Hahaha. Erm. Nak cerita pasal apa eh? Erm. Banyak benda jadi lately.  One of them, programming and youtube. Hahaha. Alkisahnya, di Twitter la ye. Ada la seorang insan ni tweet kononnya Visual Basic (VB) tu basic ja, boleh belajaq kat youtube. Memandangkan classmate aku ni sangat active di Twitter, apa lagi kepoh la. Dah la masa tu dalam kelas FOP (Fundamental of Programming). Hahaha. Boleh kata semua pakat tak fokus. Ye la. Masa tu baru lepas quiz kot. Hahaha. Lapaq lagi. Perang la jugak kira dalam Twitter. Then, budak tu mintak maaf but aku tak rasa dia betul-betul mintak maaf. I mean dia mintak maaf tak ikhlas. Just nak selamatkan diri dia daripada serangan berterusan dan nak dianggap matang la sebab mengalah. Hmm. Aku rasa ja. Rasa. Aku ada jugak tanya roomate aku, kenal tak dia? Roomate aku kata entah la. Tak ramai sangat yang suka dia. Dia macam something like rasa diri dia tu overbagus. Oh, no wonder. …