Sempit !!!

 



Tak faham! Serius tak faham. Tak sangka pulak orang macam tu wujud dalam hidup aku. Mula-mula, ok la. Not bad. Asalkan hang tak kacau aku lebih-lebih, sudahlah. 
Sejak aku masuk ke alam U, dia stalk fb aku. Ok fine! Tak kisah la maybe sebab aku rajin update post. And just when I upload a picture with my friends, she start to be match-makers. Oh please! IT IS ANNOYING!!! Dok menyamaq as kawan aku konon. Tolong ah. Aku rasa macam WHAT THE?! Pantang ada lelaki dalam gambaq aku, mula la jadi MATCH-MAKERS a.k.a PENCARI JODOH TAK BERTAULIAH. Kadang aku rimas la jugak. Woi! Orang tengok kot. Shit! Naseb mak aku tak kata apa-apa. Dia cuma kata upload gambaq elok-elok. Ok. Yang ni aku bengang sikit. Sikit ja. Takleh lebih. Mak kot.  
MAMA! Kakak upload gambaq dengan kawan-kawan. Takda pon gambaq lebih-lebih dengan lelaki, berdua-duaan dengan lelaki then caption "doakan kami till jannah". *sulking*
Aduii! Takda! Semua tu kawan ja. Tak lebih daripada tu. Kalau ada pon, aku tak bodoh nak uload macam tu. Baru kenal tak sampai sebulan, dah  in love teruk-teruk and nak heboh-heboh kat orang. Kalau aku heboh pon, cuma dengan kawan-kawan rapat aku. Aku takkan ulang kesilapan aku yang dulu. NEVER'LL BE. In Shaa Allah.
Bagi aku, bagi aku la kan, someone yang cepat jump into conclusion,
"Mesra semacam ja hangpa ni"
"Amboi, sweetnya hangpa! Couple eh?"
"Ecececey! Sesuai ah hangpa ni"
and I was like %^&^*&
Aku paham niat nak bergurau tapi ada la certain orang tak anggap ini gurauan and start over-exited all along. Teguq aku then kenen-kenen dalam chat. What the hell? Rimas la weh. Serius. Dewasa tu buat cara dewasa. Takyah over sangat.

serius sabaq gila bakhang!!!
Aku maybe tak faham sangat hal-hal orang dewasa or lebih tepat lagi aku tak ambil tau sangat. Kadang-kadang la. Hahaha. But serious! Kita hidup dalam masyarakat so, kena la pandai jaga hati orang. Maybe tak semua but at least we try. Better than nothing kan?


















Popular posts from this blog

Sedih

Alhamdulillah for everything

Housemates