SPM Is Just Around The Corner !!!


 
Long time no see ha? Hahaha. Sejak-sejak sambung belajaq ni, fuh! Busy gila bak hang! Penat tak terkata. Tambah pulak 2, 3 minggu kebelakangan ni. Test , quiz, assignment. Sigh. Tapi aku still enjoy lagi life kat sini. It is fun! *wah! Aku speaking weyh!*  
Pejam celik , makan tidoq , dah nak keluaq dah result SPM. And aku rasa macam WHAT??!! Gila cepat masa berlalu. Serius. Rasa macam baru habeh minggu orentasi ja. *kat UTP, depa panggil MINGGU ALUAN SISWA* 
Dalam bulan2 ni jugak, banyak benda yang jadi. Banyak jugak spekulasi yang pemikir2 Malaysia ni keluaqkan. Sejauh mana kesahihan dia, Wallahu a'lam. 
Lebih kurang, seminggu ja lagi result SPM nak keluaq. Oh Gosh! Tapi debaran tu tak rasa sangat. Maybe sebab sibuk dok pikir test , assignment segala bagai, sampai lupa pasai SPM. Dengaq kata keluaq 20hb. Ada jugak yang kata 19hb. Erm aa erm. Supposely, KPM patut keluaq tarikh maybe 2 minggu lebih awal so that kami si golongan yang sambung belajaq ni dan jugak golongan yang bekerjaya boleh tempah tiket bas. Boleh schedule masa kami. Takda la kelam kabut sangat. Aku balik 18hb. Hahaha. 1st time naik bas woah! Teruja gila!!! Hahaha.  
Lepas ja result keluaq, final exam is waiting. Oh Gosh! Nak habes sem dah? Serius cepat sangat masa berlalu. Tak rasa langsung. Aku pon dah berbulan2 tak balik umah. hahaha *padahal, baru sebulan lebih* 
Bila orang tanya, nak pegi mana lepas SPM ni? Aku rasa aku nak stay sini saja since aku dah boleh adapt life kat sini. Tak sanggup nak go through minggu orentasi. Hahaha. Dok sini pon cukup baik la ada abang2 and kakak2 yang baik2 belaka. 
Tapi ada la abang sepupu aku sarankan kalau ada offer oversea, pegi la. Erm. Oversea? Insyaallah. Kalau dapat. Tengok la apa jadi nanti. 
SPM. Please be good to me. 
Ya Allah. Berilah kejayaan yang kami, batch 1996,  impikan selama ni. 10A+ Insyaallah. 

Popular posts from this blog

Sedih

Alhamdulillah for everything

Housemates