Sunday, March 23, 2014

Result SPM 2013!!!

 

20/03/2014

Tarikh keramat tu. Hahaha. Bebudak SPM 2013 pakat dok bilang hari dalam facebook ngan twitter ja. Aku dan kawan-kawan kat sini (UTP) pon menghitung dalam senyap, tenggelam dalam kesibukkan masing-masing. Ketaq? Of course tapi tak terasa sangat. Maybe sebab kesibukkan kelas, test, quiz, assignment kot. But still, kami tawakal dan berdoa saja kepada Allah.

Time nak umum tu, tipulah kalau aku kata tak ketaq. GILA! Sejujurnya aku mengharapkan straight A tapi mungkin bukan rezeki aku. Takpalah. Memang time tu nak nangis bila nama aku tak dipanggil naik atas pentas. Aku pon smile and SERBU cikgu Shuhaida (cikgu kelas). Hahaha. Buat apa serbu? Amik slip la. Masa aku amek slip tu. Yeah. I smile but then I hug my mom and cry. Yes! I felt like I dissappointed my parent's hope. Eventhough they not saying anything but I know, I just know that they hoped that I'll get straight As. 
Sorry Abah! Sorry Mama! 
2A+ , 2A , 2A- , 1B+ , 3C+

Sigh. Frustrated but still Alhamdulillah. At least, I'd got better result than others. Just like my new PK 1 SMK IBRAHIM which I just met him this morning.

"Kira ok la result kamu ni. Kat sekolah saya dulu, ada yang dapat 9 failed"

Yeah. Say Alhamdulillah! Thank you, Allah! Thank you, Allah!

make me think again about what had happen lately. ALHAMDULILLAH!