Posts

Showing posts from March, 2014

Result SPM 2013!!!

Image
20/03/2014
Tarikh keramat tu. Hahaha. Bebudak SPM 2013 pakat dok bilang hari dalam facebook ngan twitter ja. Aku dan kawan-kawan kat sini (UTP) pon menghitung dalam senyap, tenggelam dalam kesibukkan masing-masing. Ketaq? Of course tapi tak terasa sangat. Maybe sebab kesibukkan kelas, test, quiz, assignment kot. But still, kami tawakal dan berdoa saja kepada Allah.
Time nak umum tu, tipulah kalau aku kata tak ketaq. GILA! Sejujurnya aku mengharapkan straight A tapi mungkin bukan rezeki aku. Takpalah. Memang time tu nak nangis bila nama aku tak dipanggil naik atas pentas. Aku pon smile and SERBU cikgu Shuhaida (cikgu kelas). Hahaha. Buat apa serbu? Amik slip la. Masa aku amek slip tu. Yeah. I smile but then I hug my mom and cry. Yes! I felt like I dissappointed my parent's hope. Eventhough they not saying anything but I know, I just know that they hoped that I'll get straight As.  Sorry Abah! Sorry Mama!  2A+ , 2A , 2A- , 1B+ , 3C+

Sigh. Frustrated but still Alhamdulillah. At …

The Only One!!!

Image
Siapakah? Hahaha. Adik aku la. The only sibling that I ever had. Memang takkan ada yang lain. Hahaha. Semalam aku chatting dengan dia. Saja. Tetiba rasa rindu nak mengacau dia. Adik : Kak, bile birthday ajun mai, kak mira beli tauAku : Nak apa? Adik : B-daman :pAku : errrr. ceh. tapi ajun tak beli apa pon kat kakak. :'( Adik : lambat lagi =_=''Aku :  ergh. tahun lepas pon tak beli Adik : tak cukup duit :pAku : ceh. b-daman. kakak pon tak cukup duit ah Adik : bapa ringgit ja. tak mahal sangat.*o*Aku : bukan dah ada dah ka? kakak beli putu mayam dah la. ..... nak kaler apa? Adik : ha?Aku : nak b-daman kaler apa? Adik : B-daman naga putih, biru & guli ;)Aku : kata kakak cantik dulu Adik : yelah )*s*( Aku : apa? cuba cakap. hahahaha Adik : ajun dah tido (abah yang jawab)Aku : alaaaaaa Abah : dah. pegi tido.Aku : ahahahaha ok p/s : menitik ayaq mata aku bila chatting dengan dia. Adik. Kakak rindu sangat dengan adik.





SPM Is Just Around The Corner !!!

Image
Long time no see ha? Hahaha. Sejak-sejak sambung belajaq ni, fuh! Busy gila bak hang! Penat tak terkata. Tambah pulak 2, 3 minggu kebelakangan ni. Test , quiz, assignment. Sigh. Tapi aku still enjoy lagi life kat sini. It is fun! *wah! Aku speaking weyh!*   Pejam celik , makan tidoq , dah nak keluaq dah result SPM. And aku rasa macam WHAT??!! Gila cepat masa berlalu. Serius. Rasa macam baru habeh minggu orentasi ja. *kat UTP, depa panggil MINGGU ALUAN SISWA*  Dalam bulan2 ni jugak, banyak benda yang jadi. Banyak jugak spekulasi yang pemikir2 Malaysia ni keluaqkan. Sejauh mana kesahihan dia, Wallahu a'lam.  Lebih kurang, seminggu ja lagi result SPM nak keluaq. Oh Gosh! Tapi debaran tu tak rasa sangat. Maybe sebab sibuk dok pikir test , assignment segala bagai, sampai lupa pasai SPM. Dengaq kata keluaq 20hb. Ada jugak yang kata 19hb. Erm aa erm. Supposely, KPM patut keluaq tarikh maybe 2 minggu lebih awal so that kami si golongan yang sambung belajaq ni dan jugak golongan yang beke…