Posts

Showing posts from January, 2014

Norhaziqah bt Mohd Khadri

Image
Assalamualaikum.Kay! Kali ni pasai sorang gi besties aku. NORHAZIQAH BT MOHD KHADRIDia dok tepi aku dalam kelas selama dua tahun berturut-turut. Jemu? Tak ah sebab macam-macam benda tak matang kami buat. Macam mana aku kenai dia? Erm. Aku kenai dia masa kat asrama. Apa hah hah? Aku pernah dok asrama la. Tapi sat je la. Hahaha. Start form 1 la. Dia dok dorm C9 kot. Aku lak dorm C6. Kebetulan kami sekelas. So kenai gitu-gitu je la. Tapi hingaq gak ah dia ni. Dah la suara nyaring. Hahaha. *ampun iqah! Ampun!*Aku tak ingat macam mana kami boleh rapat. Yang aku tau form 3 tu kami dah rapat. Maybe sebab kami mai awai kot. Tu yang sembang berdua ja sementara nak tunggu yang lain masuk kelas.Sampai sekarang, kami je la. Dok melekat. Sampaikan Khai akan tanya "mana Iqah? Selalu mana ada hang, ada Iqah" bila aku dok sorang-sorang. Ceh. Pisah sat ja pon.Minah ni bagi aku mulut dia bahaya. Main lepas macam tu ja. Fuh. Takut aku. Bukan takut dia semboq aku tapi takot dia semboq orang lai…

Nur Farah Azida bt Azizi

Image
Assalamualaikum.NUR FARAH AZIDA BT AZIZIOne of my besties. Kawan waktu aku sedih dan happy. Tetiba ja aku rasa nak cerita tentang dia.We're both from IBRAHIM since 2009. Form 1 la kira time tu. Tapi masa tu aku tak kawan lagi dengan dia. Sejujurnya, aku payah nak rapat dengan orang masa awai2 kenal. Ye la. Aku ni nampak ja friendly tapi hakikatnya aku memilih sikit masa berkawan. Memilih bukan maksud dia kaya, cantik dan hot tapi aku pilih berdasarkan cara seseorang tu. Once aku selesa dengan dia means she is my friend , not only kenalan biasa.Aku rasa aku kenai dia masa form 2. Dia kawan dengan Rabiatul. Rabiatul kawan dengan aku. Kadang2 kami rehat sekali. Tapi still , aku tak banyak cakap dengan dia. Aku bajet dia ni budak BAIK sebab muka dia serius suci gila. Macam orang tak pernah buat salah.Masa form 2 jugak, aku masuk tusyen efektif kat taman tuanku haminah tu. Aku masuk lewat sikit kot. Kira bukan awai bulan la. Tusyen sana, aku kawan dengan Sindusha. Aku kenal Sin ni dari…

UTP and Friends!!!

Assalamualaikum.
Setelah sekian lama tak mengupdate ye. Malas la weyh. Hahaha.Ok. Kali ni nak story pasal UTP. Eh? Kenapa UTP? Tetiba ja.
Takda aih. Ritu sebelum SPM start, aku ada mohon kemasukan ke UTP bulan januari. Time tu, kalut gila isi sebab tarikh tutup tinggai brapa hari ja lagi. Rasa tak sempat kot tapi atas arahan dan paksaan madam besar yakni cikgu Rashina (mak aku la), aku isi la jugak. Memandangkan result trial aku tersangat HEBAT, aku macam tak yakin la boleh dapat ni. Rasa macam "erm. Malas ah nak pikiaq". Tup tup, dalam bulan 12 ritu, dia panggil pi interview 14hb. Dia ada hantar mesej kat nombor aku suruh respond sama ada nak pi atau tak educamp UTP yakni interview kemasukan UTP tu. Masa tu, aku macam WHAT??!! Time tu, aku kat Sabah lagi kot. Tengah sibuk holiday. Hahaha. Aku pon sarung sweater yang ada hoodie tu sebab aku sangat malas nak pakai tudung. Hehehe. Time tu, dok rehat dalam bilik hotel lagi. Aku pon pi la terkedek-kedek turun bawah (lobi) nak pi…

Hapi Niu yer 2014 !!!

Assalamualaikum.

Selamat tahun baru!

2013 pergi~2014 mari.

Pejam celik tidoq makan, dah habis tahun. Wah! I'm 18 now! Bak kata kawan-kawan aku, dah boleh tengok wayang 18sx tanpa perlu menipu lagi.

Hahaha. Ntah apa-apa harapan depa ni.

Somehow, Alhamdulillah, masih bernafas lagi. *tobat jap*

Sekarang dah 1hb. Lagi 2 hari result UTP nak keluaq. Sama ada aku dapat masuk atau tak. Macam tak caya aku dapat masuk. Padahal result aku sikit punya hampeh tapi tu la yang dikatakan rezeki. Sekarang hanya tawakal ja la.

27 & 28hb. JomHeboh mai buat kat SP. Woah! Target aku pi sana nak jumpa artis, tangkap gambaq dan belagak. Hahaha. Maap la. Perangai riak aku ni payah nak hilang.

Tak lupa, tak lama lagi aku dapat L. Boleh ah pi keluaq sesuka hati. Hahaha.
Again,
SELAMAT TAHUN BARU!!!