Posts

Showing posts from September, 2013

Senior VS Junior !!!

Image
KECOH! HANGAT! PANAS! GOSIP! Hahaha. Benda ni jadi kat sekolah aku. JUNIOR KUAJAQ. Aku tau lama dah benda ni. Cuma tak sangka akan jadi seserius ni. Depa dok main perang kat twitter. Dua hari lepas. Aku tergerak hati la jugak nak bukak tapi last sekali rasa macam MALAS LA. Bukan ada apa pon. Malas nak men'tweet' time tu. Esok tu, Aimi mai gosip kata budak form 4 ngan form 5 perang kat twitter malam tu. Adoyai! Terlepas detik-detik indah tu. 
Punca depa gaduh, aku tak pasti tapi ramai yang kata form 4 kuajaq tahun ni. Tak hormat senior langsung. Pijak kepala senior dengan bersungguh-sungguh. Belagak stai. Perasan bagus.
Tak nafi, aku pon rasa depa macam tu jugak. Tengok la macam hari ni. Hari ni, ada jamuan tahunan KADET POLIS yang dihandle oleh bebudak form 4. Hampir kesemua budak form 5 tak join rasanya. Ya la. Tak dijemput langsung. Tau pasai tu pon last minute. So, takyah pi kot. CIKGU tu bukan suka kami-kami yang form 5 ni. Kenapa? Entah. Dari form 2, aku dan seisi warga …

Program Peningkatan Prestasi @ Trial SPM!!!

Image
Almost 3 weeks, TRIAL SPM 2013 bermaharajalela dalam hidup setiap warga Form 5 SMK Ibrahim. Trial beb! Trial seyh! Lepas trial, of course SPM. Gila! Rasa macam baru semalam aku belajaq naik gerek. Hohoho. 
Sepanjang trial ni, aku tak pikiaq pasai apa pon. Aku cuma pikiaq soalan-soalan spot a.k.a soalan bocoq. Soalan bocoq u mai dari mana? haish. Of course dari sumber-sumber yang tak berapa nak boleh percaya tapi kena percaya jugak. 
Dengan adanya soalan-soalan bocoq ni, aku dapat observed 1 perkara. 
Sebahagian budak-budak Cina, India dan Melayu HAPAI jawapan yang depa dapat! 
WHAT?! Gila sanggup! Aku just tengok-tengok ja soalan-soalan bocoq tu. Takdala sampai nak menghapai.

Ekceli, hari khamis ni baru trial habeh. Last paper is SEJARAH PAPER 1. Ala. Relek la dulu. Paper 1 je pon. *sembang macam dpt A =_=''* Lagipon esok takda paper. Ada paper untuk bebudak yang amek subjek seni ja. Bahagianya hidup. Tapi, cikgu Suzalina a.k.a cikgu bio aku a.k.a guru penyelaras tingkatan 5 …