Posts

Showing posts from July, 2013

Po.Li.Ga.Mi???

Image
Sejak akhir-akhir ini, atau lebih tepat lagi dalam seminggu dua ni, kecoh pasal Ashraf Muslim kahwin lain. Diulang KAHWIN LAIN!!!
FYI hangpa-hangpa suma yang aku taktau ada ka tidak yang baca blog ni =,='' aku memang MINAT GILER kat mamat ni. Kenapa? Sebab dia hensem kot. Normallah kalau pompuan suka tengok laki hensem-hensem kan? Aku minat dia masa hujung tahun 2008 iaitu pada usia aku 12 tahun cukup bulan. 
Naik Form 1, aku tak dapat mana-mana tawaran pi mana-mana SBP pon. 
Weyh! Frust kot. Aku rasa macam WHAT??!! Sebab selama ni aku memang dok mimpi-mimpi nak duduk kat asrama sejak aku menjejakkan kaki ke 1 program-apa-ntah-aku-tak-ingat. Kem Anak Soleh kot tak silap aku. Mama dengan abah bertungkus-lumus menghantar aku ke situ pada cuti bulan mac sebagai salah satu ikhtiar menghilangkan KEPALA-BATU-TAK-MAKAN-SAMAN aku ni. Hehehe. Jangan terkejut. Aku memang KETEGAQ. Dulu la. Sekarang kepala tu dah lembut sikit. Sebab aku dah besaq kot? Almaklumlah dah matang. 
*Matang apa…

Puasa '13 ! ! !

Image
Bulan Ramadhan datang lagi. Alhamdulillah. Dalam bulan suci ni, jom kita sama-sama buat pahala banyak-banyak. 
Masa ni lah, pintu neraka ditutup dan pintu syurga di buka. 
Masa ni jugalah kita nak kumpul pahala banyak-banyak sebab dalam bulan puasa ni, pintu kemaafan dibuka luas-luas dan kita akan dapat ganjaran pahala berganda-ganda banyaknya. 
Masa ni jugaklah kita nak KEMPISKAN PERUT! Hahaha.