Posts

Showing posts from March, 2013

Cuti!!!

Image
Alhamdulillah. Dapat jugak mengatasi sifat malas membuka blog yang wujud secara tiba-tiba. Ermm. Nak update pasai apa? Hadoih. Ke'blur'an sebentar di depan netbook. 
Ok! Cerita pasai exam hari tu. Weh! Dasyat gila result aku. Kalau OK, OK gila2. Kalau KO, KO gila2. Hahaha. Frust la jugak sebab 1st time BM aku tak lepaih. Oh Man! Rasa nak teriak guling-guling ja kat situ.  


Minggu lepas jugak, keputusan STPM & SPM diumumkan. STPM aku takmo citar. Sebab? Saja. Aku taktau sangat pasal STPM punya result. Yang aku tau, dapat 100% lulus. 
Abang aku? Erm. Ntah. Dia taknak bagitau. Lantak pi kat dia. Aku bebai nih. Berapa hari ntah dia wat derk ngan aku. Serius sampai hati dia. Nasib baik hari jumaat, lebih tepat lagi lepas sembahyang jumaat, dia respond. Happy tak terkata dah aku time tu. 
SPM. 100% jugak. Seramai 46 orang (tak silap aku la) dapat straight A and 6 orang dapat straight A+. Pergh. Gila gempak. Insyaallah aku pon nak dapat macam depa jugak ^_^ Keja sekolah? Mak aii…

Khamis yang Gila!!!

Image
Pada hari Khamis hari tu, tiada peperiksaan dijalankan memandangkan budak2 ramai pi wakil sekolah dalam acara sukan yang wujud di muka bumi ini. Maka, ujian ditunda pada hari Ahad iaitu pada minggu depan. 
Aku tak terlibat dalam apa2 acara datang sekolah macam biasa. Malangnya, cikgu tak masuk. LOL! 
Surachai main jet kertas dalam kelas. =_="
Amirul dok lukis bas ngan dok menghafal no. plat bas seolah-olah nombor2 tersebut masuk dalam ujian. =_=" 
Aku & Iqah yang boring pergi keluar menghirup udara segar di luar kelas. Kami sempat pi sembang dengan  cikgu Shuhaida. Pastu pi cari kad UNO tapi tak jumpa. Lalu membuat keputusan pergi ke bilik persalinan untuk menghabiskan waktu yang ada. Dari awal sampai tamat waktu sekolah. Kelas kau jah! 
Ponteng kelas BM pulak tu. Ish2. Bagus sungguh cikgu ni. Walaupun sikit orang yang hadir, dia tetap mengajar seperti biasa. SAYA TABIK SPRING KAT CIKGU! 
p/s : get ready nak kena marah dengan cikgu BM sebab ponteng kelas dia. =_="


Merentas Desa !!!

Image
Tanggal 2 Mac 2013, merentas desa diadakan. Tahun lepas takda. Alaaa… Kalau tak, boleh lari dengan Taylor Lautner CELOP. Hohoho. Penat? Gila tak penat. Tak penah exercise, tiba2 dah kena lari 4 km. 
Masa cikgu tengah bagi taklimat (kot) kat depan. Aku dan kawan2 apa lagi~~~



Aku dan Farah hampir jadi PEREMPUAN SENIOR PALING LAST!  OMG! Hahaha. Serius kalau ingat balik memang lawak. Kenangan merentas desa yang terakhir masa sekolah menengah ni. 
Tersebutlah kisah, waktu rehat. Kami pon pi makan. Apabila lower form + upper form rehat sekali, maka gejala berebut nasi sambil makin menjadi-jadi. Aku dengan rasa macam dah tak boleh mask dah, mintak tolong Iqah beli nasi kat aku sekali. Berjanggut jugak la tunggu. Hohoho. Takda la sampai berjanggut. Nanti orang kata aku perempuan bukan tulen pulak. 
Aku pon tunggu di belakang kat tepi dinding. (Nak habaq pon tak reti. Pandai-pandai la hangpa bayang noh.) Aku sedap tercongok kat situ. Tetiba budak aku kira lower form kot maid ok tepi aku. Tun…

Budak Stai!!!

Image
Tersebutlah kisah dalam minggu ini, yang merupakan minggu ujian (OH DAMN!), pada pagi yang hening & sejuk, exam 1st sekali adalah PHYSIC! 
Physic dikhabarkan masuk bab HEAT, LIGHT & Wave. Ok! Bab Wave boleh tahan lagi sebab baru ja belajaq tapi bila masuk bab Heat & Light..errr…blurr jap. Apa boleh buat. 2 tajuk ni hadir tatkala aku tingkatan 4 di mana gejala ponteng kelaskerap berleluasa dalam kalangan pelajar kelas aku terutamanya waktu PHYSIC yang diajar oleh yang tinggi lagi bermisai & berjanggut. Siapa lagi kalau bukan EN ZAFRULLAH KHAN. Cikgu yang sangat poyo & belagak membuatkan para pelajar sangat tidak menyenangi kelas beliau. 



Ok. Bebalik kepada kes tadi, sesungguhnya aku tidak memahami & menguasai tajuk2 tersebut. Maka, aku fed-up nak study last minute pada pagi itu.
Seperti biasa, tiba saja waktu perhimpunan datanglah pengawas a.k.a pengganas terkedek-kedek mai tutup lampu. Kebanyakan bawak buku kecik (buku nota kecik yg ada dlm buku rujukan tu).