Jaga Hati!!!

 
My fellow friends. As you see the title up there, i would like to share something with you guys out there about what do i know about HEART. Well, as we all know heart is an organ that acts as a pump which drives blood into and through the arteries to the whole parts of the body.

structure of heart


Wait? Just what am i talking about? Ok2. Kebetulan aku baru habis study BIOLOGY. Study bab heart ni la.

"Pulun!"

"Lantak la! Aku nak amek SPM. Aku nak jadi pandai. Aku nak dapat straight A. Of course kena pulun wahai saudara-saudaraku sekalian."

Kedengaran agak kasar jawapan tu tapi itulah hakikat yang sebenarnya. Biarlah orang nak kata apa pun kat kita asalkan we are happy with who we are and what have we done for now!

Berbalik pada topik asal. Ekceli, aku tak tau pasai pa dok speaking-speaking in the evening nih. Well, mood baru habeh study, macam tu la jadiknye. Hati. Semua orang ada hati tapi lain orang lain hati. Ada yang hati sensitip dan ada yang hati kering. Kawan-kawan aku pon macam-macam hati ada. Aku? Tengok mood. Kadang-kadang hati aku kering, kadang-kadang hati aku sensitip.

Kita dah tau hati orang tu lain-lain. So, sepatutnya kita kena pandai jaga hati orang. Jangan buat sesuatu tu sesuka hati. Jangan ingat semua orang sependapat dengan kita. Jangan anggap kita hebat sangat-sangat sampai sesuka hati kritik hasil kerja orang. Kalau nak kritik orang pon, kritik la secara face-to-face.


Sejak aku naik sekolah menengah ni, macam-macam ragam manusia aku dah tengok. Well, aku memang ada perangai suka usha orang dari kecik lagi. Orang akan nampak aku macam buat donno a.k.a buat derk. Hahaha. HANGPA TERTIPU! Aku sebenaqnya dok perhati prangai hangpa sorang-sorang. Aku akan nilai orang ni jenis mana, spesis mana. (tudia keluaq kedah dia) Lepas tu, senang la aku nak communicate dengan hangpa tanpa masalah. Tapi, ye la. Manusia. Tak pernah lari daripada melakukan kesilapan. Kata-kata dan perbuatan aku ada kalanya membuat kawan-kawan aku terasa.

Ok! Dengar sini!

"AKU MINTAK MAAF KALAU-KALAU AKU ADA TERKASAR BAHASA @ PERBUATAN YG MENGGURIS HATI HANGPA-HANGPA YANG MENGENALI DIRI AKU!!!"

p/s : enjoy the song!!!
 

Popular posts from this blog

Sedih

Alhamdulillah for everything

Housemates