Posts

Showing posts from February, 2013

Karnival Jom Masuk U!!!

Image
Tersebutlah kisah sabtu yang lepas, aku, iqah, farah, dan sindusha join rombongan sekolah pegi KARNIVAL JOM MASU U.

Best? Ok la. Kira kami pi sana, dok PULUN amek FREE GIFT yang pihak U bagi ja. Hahaha. Belon pon ambik tapi tinggal tepi jalan sebab rimas nak masuk KFC. Dah la tangan tu penuh dengan beg-beg yang penuh dengan brosur.





Nak dijadikan sejarah, aku makan paling lambat. LOL. Aku makan roti dia dulu, pastu baru perabih ayam and lastly wedges. I'm so FULL!!!
p/s : Duduk bertapa dalam KFC tu dekat 2 jam. Bagus punya perangai anak-anak dara ni. XD

Jaga Hati!!!

Image
My fellow friends. As you see the title up there, i would like to share something with you guys out there about what do i know about HEART. Well, as we all know heart is an organ that acts as a pump which drives blood into and through the arteries to the whole parts of the body.



Wait? Just what am i talking about? Ok2. Kebetulan aku baru habis study BIOLOGY. Study bab heart ni la.
"Pulun!"
"Lantak la! Aku nak amek SPM. Aku nak jadi pandai. Aku nak dapat straight A. Of course kena pulun wahai saudara-saudaraku sekalian."
Kedengaran agak kasar jawapan tu tapi itulah hakikat yang sebenarnya. Biarlah orang nak kata apa pun kat kita asalkan we are happy with who we are and what have we done for now!

Berbalik pada topik asal. Ekceli, aku tak tau pasai pa dok speaking-speaking in the evening nih. Well, mood baru habeh study, macam tu la jadiknye. Hati. Semua orang ada hati tapi lain orang lain hati. Ada yang hati sensitip dan ada yang hati kering. Kawan-kawan aku pon ma…

Makan!!!

Image
Post kali ni bukan sebab makanan ok! Cuma nak kongsi tabiat makan kawan2 aku termasuk aku. Ada yg suka makan lambat2 (aku la tu), ada yg tak suka share makanan, ada yg suka suap-menyuap dan ada yg malas nak keluar duit sendiri p beli dan hanya mengepau makanan orang lain. Bukan dalam jumlah yg sedikit ye para pembaca! Kalau boleh dia nak bagi kenyang perut dia teruih. Wow! Ini memang kategori tak tahu malu. Dengan orang yg dia tak berapa rapat pon dia pau jugak. Dah tu, bila dah habis makan makanan dia, dia tunggu orang habis makan. Bila orang tu bangun nak pi letak pinggan, dengan kelajuan cahaya meletakkan plastik yg dia makan ke dalam pinggan orang tu dan dengan selambanya berkata "p buang sat". Ewah! Ewah! Ewah! Dah la pau makanan orang, suruh orang pi buang pulak tu. Maka dengan ini aku mengisytiharkan AKU AKAN CONTROL MAKANAN AKU DARIPADA DIPAU OLEHNYA DALAM JUMLAH YG BANYAK (sikit2 boleh la) DAN AKU TAKKAN JADI KULI BATAK DIA. Bukan berkira, tapi mana boleh senang-se…