Kawan Tak Guna!!!


Baru ni, kawan aku follow aku dalam twitter (tekan sini kalau nak follow..hehe). Sori. Bukan kawan. Tapi BEKAS KAWAN!!! Kenapa? Sebab aku SANGAT SANGAT SANGAT SANGAT sakit HATI dengan dia. Disebabkan dia follow aku, aku terus BLOCK dia. Dalam FB, aku dah UNFRIEND dia. Serius aku marah.

 Meh aku cerita kat hangpa semua...

Tersebutlah satu hari pada tahun 2010. Masa tu aku bergelar budak form 2. Budak-budak sekolah rendah ajak keluar. Reunion la kononnya. Masa tu jugak, aku kapel ngan salah sorang classmate sekolah rendah aku dulu. Tu yang teruja semacam nak pi REUNION tu. Bila dah pi, alahai! Ciputnya orang. Tapi aku tak kisah benda tu semua. Yang penting dapat bertemu kekasih hati tu. Yang merancang REUNION tu minah yang aku BLOCK tu la. Pastu, dia pi habaq kat mak dia yang aku yang rancang REUNION tu. Masa dia habaq kat aku tu, aku tak rasa apa2 la sebab aku ingat ok kot. Depa ajak aku pi tengok wayang segala bagai. Masa tu, aku taktau yang abah aku tak bagi aku tengok wayang. Balik2 rumah ja, terus kena SOUND. Pastu, esok pulak tak habeh lagi SOUND tu. Mak aku bagitau yang mak minah tu pi heboh kat sekolah (mak dia mengajaq kat sekolah yang sama ngan mak aku) yang aku yang rancang buat REUNION and ajak TENGOK WAYANG tu. WHAT THE? Aku speechless teruih. Taktau nak cakap apa. Sedih? Sapa tak sedih kalau dipersalahkan atas benda yang kita tak buat. Masa tu, memang aku menyesal gila ikut cakap kekasih hati aku. Yang kekasih hati aku tu, marah2 macam tu ja. Ceh. Suka hasut aku buat benda jahat. ALHAMDULILLAH AKU DAH PUTUS DENGAN MAMAT TU! Minah tu pulak, tak reti2 nak mintak maaf kat aku. Maybe dia ingat "ala..Mira je pun. Buat nak mintak maaf. Mira bukan marah pun.". Ni meh sini aku nak habaq  "AKU TAKKAN MAAFKAN ORANG SELAGI ORANG TU TAK MINTAK MAAF DENGAN AKU". Dulu, memang aku BODOH sebab ikut je cakap orang. Tapi sekarang, aku ada prinsip aku sendiri. 

p/s : Bila aku marah!!!
tapi takdala sampai nak koyak baju tu semua. ==''




Popular posts from this blog

Sedih

Travelogue : Indonesia (Part 1 : Bali - Day 2)

Travelogue : Indonesia (Part 1 : Bali - Day 1)