Posts

Showing posts from January, 2013

Budak Patah Kaki!!!

Image
Minggu ni, aku teramatlah emosional. Aku pon tak tau kenapa aku jadi macam tu. Tak pasal-pasal aku teriak dalam kelas hari isnin hari tu.

 Tiba-tiba ja. Aku pon confuse gak. Tapi nak buat macam mana. Dah rasa nak teriak. Satu sebab aku terasa dengan kawan-kawan aku. Satu lagi, depa pi tanya "awat? Fifi mintak putus ka?". Ceh. Bengong punya soalan. Aku yang sedia sedih teruih teriak. Malu la jugak. Aku yang selalunya tersengih bak kerang harum tiba-tiba karam di tengah lautan selepas rehat. Tapi macam biasa. Aku ni nangeh sat ja. Tak lama. Macam tu jugak kalau aku merajuk. Sat ja. Tak sampai 2 hari. Hari ni bebai, esok aku normal la balik. Hehehe. *Comel kan aku?* 
Pada hari yang sama jugak, aku kena stayback. Latihan rumah sukan dah start. Nak buat macam mana. Tapi, kebetulan hari tu jugak kami (kelas 5A) rancang nak pi melawat mangsa accident patah kaki, Adi. Kebetulan lagi, guru kelas aku, cikgu Shuhaida cikgu rumah raja muda. (rumah sukan aku la tu.) So, ada la can lari …

Kawan Tak Guna!!!

Image
Baru ni, kawan aku follow aku dalam twitter (tekan sini kalau nak follow..hehe). Sori. Bukan kawan. Tapi BEKAS KAWAN!!! Kenapa? Sebab aku SANGAT SANGAT SANGAT SANGAT sakit HATI dengan dia. Disebabkan dia follow aku, aku terus BLOCK dia. Dalam FB, aku dah UNFRIEND dia. Serius aku marah.

 Meh aku cerita kat hangpa semua...
Tersebutlah satu hari pada tahun 2010. Masa tu aku bergelar budak form 2. Budak-budak sekolah rendah ajak keluar. Reunion la kononnya. Masa tu jugak, aku kapel ngan salah sorang classmate sekolah rendah aku dulu. Tu yang teruja semacam nak pi REUNION tu. Bila dah pi, alahai! Ciputnya orang. Tapi aku tak kisah benda tu semua. Yang penting dapat bertemu kekasih hati tu. Yang merancang REUNION tu minah yang aku BLOCK tu la. Pastu, dia pi habaq kat mak dia yang aku yang rancang REUNION tu. Masa dia habaq kat aku tu, aku tak rasa apa2 la sebab aku ingat ok kot. Depa ajak aku pi tengok wayang segala bagai. Masa tu, aku taktau yang abah aku tak bagi aku tengok wayang. Balik…

1st Week School 2013!!!

Image
2013. Bermakna aku dah bergelar SENIOR. Hahaha. Saja buat teruk. Ok. Macam biasa, tahun ni aku masih melekat dengan kawan-kawan aku. Siapa? Erm.. Haziqah , Farah , Sindusha , Dalia dan Aimi. Tapi sekarang, entah la. Farah ngan Iqah asyik kata aku dah macam takmau kawan dengan depa. Jujur aku cakap AKU KECIK HATI sikit. Tapi takkan nak gaduh pasal tu kot. Cukup-cukup la pasal kes HANTU dulu. Iqah ngan Farah selalu cakap aku sekarang lebih rapat dengan Aimi ngan Dalia. Aku tak pasti betul ke tak sebab aku rasa sama ja. Mungkin betul apa yang depa kata tu. SALAH aku. SALAH aku bila ada orang nak kawan rapat dengan aku. SALAH aku bila aku balik dengan orang lain. SALAH aku bila depa share something hanya dengan aku. SALAH aku! Ya! SALAH AKU! Maaf, aku tak SEMPURNA. Ada benda yang senang-senang ja boleh buat aku terasa. Ada benda yang senang ja aku buat derk. Aku! Hanya aku! Susah nak ubah diri aku yang TAKUT hantu. Susah nak ubah diri aku bila aku marah. Susah nak ubah diri aku. Apa-apap…