Posts

Showing posts from December, 2012

2013 Punya Targert!!!

Image
Ok! Target tahun 2013!!!
1. Takmau tidur dalam kelas semasa cikgu mengajar dah. (tapi kalau cikgu takda, boleh tido)
2. Hari-hari buat ulangkaji. BM , BI , MATH MODERN , ADD MATH , BIOLOGY , PHYSIC , CHEMISTRY , AGAMA , AKAUN , SEJARAH. *Mak aih! Banyaknya!!!* .
3. Takmau ponteng-ponteng kelas dah. Lainlah kalau cikgu takda dalam kelas @ cikgu mesyuarat @ cikgu takmai. Hehehe
4. Jadi nerd la tahun depan. Hahaha  Kenapa baik2 sangat? Eh. Mestilah nak SPM. Kena pulun sungguh-sungguh.

SPM 2013 !!!

Image
Ada beberapa hari lagi, dah masuk 2013. Debar? Tak sangat. Nervous? Ala. Aku dah senior. Hahaha. Start ja 1.1.2013, aku akan bergelar pelajar form 5 kat SMK Ibrahim. Ceh. Senior kot. Hahaha. Takda dah orang nak panggil aku ADIK. Ala. Takleh perasan muda dah. Hadoih. Bila dah naik form 5, dah dok terbayang-bayang exam terbesaq sekali. Exam apa? Cer usha gambaq kat bawah ni sat.

Menurut mama kesayangan aku, SPM ni la penentu masa depan. Yang akan tentukan mana arah tuju hidup aku. Wow. Ini SERIUS. Hahaha. Diam tak diam, sedar tak sedar, aku dah 17 tahun. Rasa macam baru semalam aku dilahirkan ja. (hiperbola gila. Hahaha)
Akhir kata, aku memang kena pulun sungguh-sungguh tahun ni kalau nak semua straight A. Mustahil? Takda apa yang mustahil asalkan kita berusaha.

p/s :

First Giveaway By Nabilah And Nuha

Image

Huda Syafiqah's 1st Giveaway

Image

Pencarian Bloglist Januari 2013 by Nurfara Hani

Image
Klik jangan tak klik kat banner tu.

SEGMEN : Free Doodle To Me

Image
Klik kat banner tu. Moh la kita join rame2. Nickname :Amira Azhar Colour : Light blue

Limited Edition GiveAway By Dysha Sahhir

Image
Nak join klik je kat banner tu yerk.

Giveaway Awal Tahun vs Akhir Tahun

Image
Klik jangan tak klik kat banner tu yerk.

Segmen : Nak Masuk Dalam Bloglist Ain bulan Januari!!!

Image
Klik banner kat atas tu yerk. Macam best ja hadiah2 dia.

Giveaway : Jom Join My 1st Giveaway By Anna

Image
Again? Hahaha.  Apa salahnya. Huhu.

Rajin-rajin klik la banner tu yerk. Hadiah dia macam best ja. Apa dia? Surprise! Klik la banner tu dulu.

SIMPLEGIVEAWAY - PINK ORANGE SHOPPE

Image
jeng~jeng~jeng~ Apa ni?  Aku pon blur gak mula-mula tu.  Tapi setelah diterangkan, owh gitu.  Peraduan gitu.  Yang nak join jugak, klik kat banner tu yerk. 
http://ftothepoweroftwo.blogspot.com/ http://bbytger.blogspot.com/ http://ohmylifemytreasure.blogspot.com/

Bola VS KPop!!!

Image
Tengok tak bola hari tu? Alaa. Yang Malaysia Lwn Thailand tu. Ok. Ramai memang tak puas hati dengan pengadilan refree yang diimport dari Korea tu. Disebabkan refree tu nampak macam berat sebelah dan lebih berpihak kepada Thailand, ramai yang pakat update kat Facebook dan Twitter "BOIKOT KPOP". Hahaha. Mungkin tujuan budak bola hanya untuk bergurau, tapi budak KPOP melatah pulak. Pakat dok marah dengan statement budak bola. Mula-mula, memang la rasa lawak tapi lama-lama annoying la pulak. Kenapa? Entah. Maybe terlampau melebih-lebih kot. Aku taklah minat korea sangat tapi aku layan jugak drama ngan lagu-lagu dia. So, sedikit sebanyak aku pelik la jugak. Kenapa orang dok gila KPOP ni? Hensem? Cun? Bolehla. Tapi tu kan minat masing-masing.

"Tak salah cuma janganlah sampai perang-perang weh! Penat aku baca."

"Takyah la baca!"

"Sapa suruh muncul dalam TL aku? Nak tak nak kena la baca gak walaupun sepintas lalu."

p/s : Kawan-kawan aku semua gila kor…

Trip To Sarawak!!!

Image
hai!!! lama tak merapu kat sini...nak buat macam mana...sibuk sangat... (pemalas sebenaqnya) ok.. tamau panjang2.. ku nak share pengalaman aku pergi sarawak!!! buat apa?? of course la holiday.. tapi holiday kali ni, abah tak ikut sebab esok tu dia ada kuliah.. abah kata sayang kalau nak ponteng.. (kalau aku ponteng jaa..) hahaha.. berbalik pada topik asal kita pada hari ini (cewahh!!)..
30 NOVEMBER 2012 aku, mama aku dan adik aku start kami punya holiday kat tol utara selatan... buat pa?? erm.. kena tunggu bas la.. kami pegi pakai ejen perlancongan..betulla orang kata..penantian tu satu penyeksaan.. memandangkan aku jenis tak suka duduk diam.. aku kluar dari kereta dan jalan2 pusing2 keliling kereta suzuki swift mak aku.. hahaha... boring siot... nak dekat sejam lebih gak tunggu kat situ... around pukul 10.55 macam tu..bas sampai.. alhamdulillah.. sebak jugak nak pisah ngan abah...  abah kata "jaga adik elok2 nah" "ok bah.." balas aku sambil buat muka comel.. haha…