Posts

Showing posts from November, 2012

UPSR 2008!!!

Image
hari ni, budak-budak darjah 6 amek result upsr depa.. aku ingat lagi masa amek result dulu.. masa tu tahun 2008.. malam sebelum result keluar,  mak aku ada annual dinner sekolah dia (sekolah aku jugak tu) tapi annual dinner untuk cikgu2 ja..  aku join ngn ayah ngn adik aku dok luar hotel SWISS INN... masa tu, aku jalan sorang2 pusing2 kat kolam tu.. pasai pa?? resah dowh... takut.. tapi malam tu sedap ja tidoq..
bangun esok tu.. pi sekolah macam biasa.. muka xla takut sangat..
masa nak amek result.. sementara tunggu nama aku.. orang-orang yg dah dapat result pakat dok nangeh.. huhuhu... aku taktau yg ayah aku dah amek result aku awai lagi.. patut la nama aku lambat panggil.. aku pon dapat salinan slip ja..masa tu aku tengok orang nangeh..aku pon join nangeh sekali... hahaha...  tapi happy gila..5A tu!!! hahaha terer kan aku..

Wadai Kipeng!!!

Image
tersebutlah kisah.. semalam ada kenduri kat kampung (parit buntar).. habis kenduri tu.. balik rumah paklong.. mama punya idea.. ajak buat wadai kipeng.. mula-mula, aku ingat wadai kipeng tu macam buah melaka... sebab cara buat dia lebih kurang sama.. rupa-rupanya dia adik beradik bubur kacang @ pengat pisang.. first time rasa wadai kipeng ni.. manis..tapi sedap..  wadai kipeng ni makanan orang banjar.. ayah aku orang banjar.. so aku pon banjarian jugak laa!!! p/s :  senyum2 selalu!!!

Hero Masa Kini!!!

Image
eh??  sapa ni?? haaa... yang ni la hero pujaan aku sekarang.. yang tengah hot sekarang ni..  tapi tu la.. yang comel2 ni selalu ramai yang minat... dalam kes aku.. farah ngan fatin minat dia ni... haish.. nak buat macam mana.. tapi comel kan dia senyum...  sweet sangat2... 
p/s :  yang ni ori punya.. yang CELOP   (jejaka aku tu muka lebih kurang dengan dia ni) tetap melekat di hati aku Saya Sayang Awak Banyak-Banyak! ! !

Jaga-jaga!!!

Image
ok.. kali ni lawak..tersebutlah kisah...semalam.. budaya tutup sekolah..apa lagi.. kemas kelas la..kelas aku kat tingkat 2..memang penat la nak naik turun buang sampah..sampah pulak memang banyak gila..aku dengan dalia pon pergi la turun cari pakcik @ makcik kebun..nak buat apa?nak mintak plastik sampah la...cari punya cari..owh!! tu kat asrama..kami pon jalan la terkedek-kedek pi kat makcik kebun tu..makcik kebun tu tanya "nak buat apa"kami jawab"nak buang sampah, makcik.. sampah banyak sangat.."pastu makcik tu pergi la ambik..dia bagi kat kami..pastu sebelum kami sempat start langkah nak balik kelas..makcik tu tanya " hangpa ni tingkatan berapa?"kami jawab " tingkatan 4, makcik""oo.. tahun depan naik tingkatan 5 la noh..ni makcik nak pesan hangpa jagalah diri elok-elok..pakcik tu dah berapa kali jumpa org dok dating kat blok hangpa.."  (sambil tunjuk kat pakcik kebun yg mula menapak kat kami..)(kami sengih)"iya ka makcik?? oo.. …

Power Rangers! ! !

Image
sekarang cuba teka aku tengah buat apa? of course la tengok tv.. tv apa? TV2 !!! kenapa? hadeh.. sekarang go-onger time!!! hahaha....


 aku tak tahu kenapa sampai sekarang aku masih minat cerita-cerita macam ni... tapi hakikatnya, memang aku layan.. hahaha
ni antara power rangers yang aku pernah tengok dari kecik sampai besar sikit... hehehe








Chill2 !!!

Image
lama kan tak berceloteh kat sini...
almaklumlah sibuk... (^_^)
pejam celik pejam celik...
dah hujung tahun..
rasa macam baru semalam ja masuk form 4...
oh ya!!
tepat 27 OKTOBER 2012...
genap umur aku 16 tahun...
alhamdulillah...
tahun depan SPM...
oh tidak!!!
mama pula dok bunyi
"tahun depan SPM ke kakak??" hahaha...
ayat nak bagi aku sentap...
ceh..
sabo je la...

Final Exam!!!

Image
semalam... kelmarin...FINAL EXAM dah habis!!! alhamdulillah... walaupun ada paper aku blur.. still boleh jawab... ok...  kita enjoy!!! tahun depan SPM!!!

3rd day in UUM!!!

Image
esoknya hari konvokesyen... gila sejuk kat dalam tu...  aku nak tidoq pon tak tenang..
sebelum masuk... kena bergambar dulu...


bila habis.. kakak2 dan abang fasi bawak kami pusing2 UUM... yg dekat2 je la...  masa tu hujan... hahaha... apa lagi.. mandi la... tapi tak basah sgt.. uish... mana boleh basah... bahaya!!!





on the way balik ke dorm.. nak ambil beg.. waaa...  nak balik dah ka??   hooraayyy!!!
tu ja kenangan yang ada kat sana... rasa macam nak pi lagi.. tapi kali ni tamau ada apa2 aktiviti @ ceramah.. kot la pi sana act like student.. sembang ngn kakak2... ambil pengalaman... haish.... miss u , UUM!!!