Dating!!!

 
hai..baru habis exam.. memey malas la nak bukak buku...tu kenyataan yg tak mampu disangkal oleh sebilangan pelajar seperti aku..hahaha...
ok..kali ni aku nak tulis tentang DATING.
macam yang aku pernah kata hampir kebanyakan kawan-kawan aku bercouple termasuklah aku. 
hehehe. 
orang bercouple-aku tak kisah
orang berdating-aku tak kisah
orang berdating sampai lupa kawan-ini sudah lebih!!!
memang la kadang-kadang kita rasa bahagia bila dating sampai lupa alam sekeliling.
tapi kadang-kadang aku hairan perlu ka berdating.
aku tak kata salah, tapi aku cuma nak tahu keperluannya.
bukan aku tak pernah dating.
pernah dan honestly, aku boring bila berdating.
memang time tu bahagia.
tapi aku tetap rasa boring pada masa yang sama.
 jadi, aku tersangat-sangatlah hairan macam mana kawan-kawan aku berdating berjam-jam tanpa jemu.
aku tak pernah berdating dengan 'si dia' aku.
baikkan aku? hahaha
aku pernah tanya 'si dia' aku tu.
dia kata tak payah nak berdating.
semua tu lagha semata-mata.
aku terfikir ' machonya mamat ni cakap'.
hahaha
 
bila aku renung-renung balik, aku lebih suka hubungan aku dengan 'si dia' sekarang ni
sebab?
kami tak pernah bercakap lama-lama.
paling kuat pon sepatah dua ja.. tu pun masa nak bagi barang.
hahaha
aku rasa dia cukup sweet sebab tak tunjuk kasih sayang dia depan public.
hubungan kami pun tak terjebak jugak dalam kancah maksiat.
 
ada juga orang pernah tanya aku, 
'mira kenapa hang tak dating dengan dia?'
jawab aku,
'tengok dia dari jauh pun dah buat aku cukup bahagia dan aku lebih suka hubungan kami macam ni.. rasa macam DEJAVU!!!
p/s : janganlah lupa kawan bila dah jumpa yang tersayang ye...

Popular posts from this blog

Sedih

Alhamdulillah for everything

Housemates