Mimpi ! ! !


 

 
Mimpi… ok… aku mimpi malam tadi… 
selalunya kita memang susah nak ingat mimpi kita.. 
aku pon kekadang ta ingat gak aku mimpi apa… 
kali ini.. mimpi aku betul-betul menarik dan memang betul-betul buat aku tersengih macam lembu terpijak tahi sendiri…
nak tau?? 
Haha… macam mana nak mula erk?? Ok.. macam ni…

Aku dan kawan aku (ta ingat la muka dia) pi beli makanan kat petronas.. 
actually, kami pi tusyen dan time tu, time rehat.. 
jalan la ramai-ramai pegi petronas… 
pastu, sebelum masuk petronas tu.. 
aku ternamapak cashier dia..
guess who?? Hahaha… ABANG AKU LAA… 
aku pun macam ta percaya.. 
‘aik? Dia buat apa kat sini?? Bila dia kerja kat sini?? Aku tak tahu pun…’ 
Dengan senyuman yang lebar teramat, aku dan kawan aku masuk dalam petronas… 
Pelik gak mimpi aku..
sebab bila aku masuk saja, petronas tu bertukar kepada SEBUAH RUMAH…
rumah sapa aku tak tahula… 
aku pulak masuk-masuk terus buat macam rumah sendiri.. 
aku nampak bantal dan aku terus landing atas bantal tu… 
hahaha… pastu aku nampak handphone abang aku.. 
aku pon belek la handphone dia… 
abang aku pi mana ntah.. 
ta ingatla… check mesej dia…
amboi.. ramainya pompuan.. 
yang pelik + syok la jugak..abang aku langsung tak layan depa tu… depa ja TERHEGEH-HEGEH mesej dengan abang aku… 
nak tahu yang HEGEH sangat mesej kat abang aku tu?? 
Hahaha… kawan-kawan aku laa… (ampun kalu ada yang terasa) Pastu mak aku panggil makan.. 
aik?? 
Macam mana mak aku boleh wujud dalam rumah baru tu pulak?? Ahh.. hentam sajalah labu.. 
aku pergi la dapur.. 
aku cari la mak aku.. 
aik?? Mana mama?? 
Aku tengok makanan elok ja terhidang atas meja makan.. 
aku duduk.. 
aku tengok tak ada sapa pun kat dapur.. 
ta silap aku aku dengar suara orang..haish.. 
tiba-tiba ada orang datang pakai apron… 
guess who?? 
ABANG AKU!!! 
What?? 
Abang aku masak?? 
Untuk aku??
Aku terus terjaga… 
pastu aku gelak sorang-sorang… tak boleh jadi ni..

p/s: tak boleh jadi ni.. aku kena belajar masak.. aku kena terer masak.. aku takmau jadi macam   mimpi aku tu.. malu tak da tahap weyh… hahaha

Popular posts from this blog

Sedih

Alhamdulillah for everything

Housemates