Couple ! ! !



 




sejak-sejak naik form 4 ni, aku tengok makin ramai couple wujud kat smk ibrahim...
aku tak kisah kalau depa couple pon...
but at least, jangan la asyik dok berdating tak kira masa dan hari...
mungkin hangpa akan kata "eleh! jeles la tu tak dapat dating macam kami"...
ok.. aku akui memang aku jeles...
so???
aku tak kisah hangpa nak berdating lama mana pun...
tapi kalau sampai tangan merayap merata, tu dah lebih...
sebagai seorang Islam, aku benci tengok adegan-adegan macam tu...
mungkin hangpa akan kata "biaq pi kat kami la, kubur masing-masing.. hang sibuk pasai pa??"
masa tu, aku hanya akan sengih dan pergi begitu saja...
kenapa???
aku bukan mak depa, ikut depa la nak buat apapun...
kalau clash satgi, mula terhegeh-hegeh menangis.. luah perasaan kat orang...
bagi aku, it's ok if u lose ur heart but not ur dignity...
senang cakap penat ja tambah dosa berpegangan tangan dengan orang yang bukan mahram, tengok-tengok clash macam tu ja... 
bukan la nak kata aku ni baik sangat-sangat...
but at least, aku ambil berat dengan nasib kaum aku sendiri terutama kawan-kawan aku...
so, my advice AWAS APABILA BERCOUPLE!!!  
 

Popular posts from this blog

Sedih

Travelogue : Indonesia (Part 1 : Bali - Day 2)

Travelogue : Indonesia (Part 1 : Bali - Day 1)