Posts

Showing posts from June, 2012

Sibuk ! ! !

Image
ekceli, tak la sibuk mana...saja buat-buat sibuk... hahaha...i'm crazy today...so, ignore me...

Hari Anugerah Cemerlang 2012

Image
mengantuk la jugak masa pengetua + VIP bagi ucapan... menguap panjang aku... nasib la akusedaryang aku dok depan sekali... kalau tak dah lama akupejam matadanzzz...
Hadiah aku:-





ni semua orang dapat... sedapnyaaa...
















Kawan Vs Lawan

Image
dulu bukan main lagi dia baik dengan kita...
naik tahun ni makin hari dia makin sombong...
siap main jeling2 lagi...
mentang-mentang la mata dia besar..
dia ingat aku yg mata kecik ni takut???
caittt.. blah la weyh...
susah kan nak jumpa kawan sejati...
sepanjang aku hidup...
macam2 jenis kawan yg aku jumpa...
yg baik, sopan, suka bercakap, ta kurang yg suka cakap belakang...
yg tikam kawan dia dari belakang pon ada jugak...
haishh..
apa nak jadi dengan manusia zaman sekarang...

Ya Allah,
hanya padamu aku memohon...
kurniakanlah aku sahabat2 sejati di dunia dan di akhirat...
hindarkanlah aku daripada insan2 yg mahu menyakiti diriku...
sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui apa yg tersurat dan tersirat...

Couple ! ! !

Image
sejak-sejak naik form 4 ni, aku tengok makin ramai couple wujud kat smk ibrahim...
aku tak kisah kalau depa couple pon...
but at least, jangan la asyik dok berdating tak kira masa dan hari...
mungkin hangpa akan kata "eleh! jeles la tu tak dapat dating macam kami"...
ok.. aku akui memang aku jeles... so???
aku tak kisah hangpa nak berdating lama mana pun...
tapi kalau sampai tangan merayap merata, tu dah lebih...
sebagai seorang Islam, aku benci tengok adegan-adegan macam tu...
mungkin hangpa akan kata "biaq pi kat kami la, kubur masing-masing.. hang sibuk pasai pa??"
masa tu, aku hanya akan sengih dan pergi begitu saja...
kenapa???
aku bukan mak depa, ikut depa la nak buat apapun...
kalau clash satgi, mula terhegeh-hegeh menangis.. luah perasaan kat orang...
bagi aku, it's ok if u lose ur heart but not ur dignity... senang cakap penat ja tambah dosa berpegangan tangan dengan orang yang bukan mahram, tengok-tengok clash macam tu ja...  bukan la nak kata aku ni b…

Rajin ! ! !

Image
~tiga malam tanpa bintang~ lagu yang tengah bermain dalam hidup aku untuk hari ni, esok dan lusa...  kenapa???
Taylor Lautner Celop aku takda laa...
dia pi kem jati diri...
haish... redha je laa..
ok... hari ni...
aku dah terlebih rajin...
aku dah habis kemas bilik, susun buku dan kemas kini fail...
dah comel dah bilik aku yg semak sikit dua tiga hari ni...

Sekolah???

Image
Wait a minute..  what??!!  Cuti dah habis??  Biar betul??  Hah??  Esok sekolah??  Betul ke??
Nie la reaksi aku… Hahaha… aku taktau… aku happy sebab boleh pergi sekolah..  jumpa kawan-kawan dan TAYLOR LAUTNER CELOP aku… hihihi… aku sedih sebab lepas ni kena bukak buku balik..  hadeh.. tambah esok dapat result..  perghh.. ntah ok ke tak result aku…  but I wish it better than last result..

Mimpi ! ! !

Image

Holiday!!!

Image
tepat tarikh 29 Mei 2012... aku dan family pi makan angin kat Kolam Air Panas Sungkai...best memey best...kami tido kat sana 2 hari 1 malam...






pastu pergi pulak ke KUALA GULA,PERAK
sambil sambut birthday mama... 





tu saja... bolehlah habuan nak release tensyen...